ELTE SEK Szökős

2017.11.08. 19:45

Finn fesztiválon táncolt a Szökős

Hazatért a finnországi fesztiválozásról az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes. Több településen, de még áruházban is fölléptek a táncosok. 

VN

Itt éppen egy áruházban ropják a táncosok Fotó: Dávid Botond

 

Itt éppen egy áruházban ropják a táncosok Fotó: Dávid Botond

A Szökős a Hollo & Martta nemzetközi folklórfesztivál résztvevőjeként mutatkozott be. Helsinki repterén sűrű hóesés fogadta a táncosokat: a finn télben elkelt a pezsdítő tánc! A fesztiválra hét ország együttesei kaptak meghívást, a Szökős tizenötször lépett föl a bő egy hét során: a hollolai fesztiválközpont mellett Lahti színházában, Heinolában, négy iskolában, de éttermekben és áruházakban is bemutatkoztak. A szombathelyi táncosok mellé egy fiatal zalaegerszegi banda: a Gyéres zenekar szegődött kísérőként. A Szökős osztatlan sikert aratott, sok új tapasztalatot szerzett, barátságot kötött.

Gazdag Béla Finnországban élő táncoktató-koreográfus pedig a fesztivál zárógáláján vehette át a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában