Leesett állal hallgatták

2017.12.09. 08:13

A szombathelyi Veres Mihaela bejutott a Fölszállott a páva középdöntőjébe

Két szombathelyi résztvevő, Veres Mihaela énekes és az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes is bemutatkozott pénteken a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató utolsó elődöntőjében. Mihaela egy híján a maximum ponttal lett középdöntős. 

Tóth Kata

Fotó: mediaklikk.hu

 

Fotó: mediaklikk.hu

Veres Mihaela, a Bartók Béla Zeneiskola növendéke szülőföldjének, Pusztinának moldvai csángó népdalkincséből adott ízelítőt két lírai énekkel. A csángó családba született énekes, Földesi Jánosné és Földesi János tanítványa, az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában lépett színpadrahatalmas sikerrel, produkciója a zsűri értékelése szerint a maximális ötvenből 49 pontot ért, ezzel továbbjutott a középdöntőbe. Sebestyén Márta Mihaela tudatosságát, hiteles, szép énekét emelte ki és azt, hogy minden zsigerében ragaszkodik a moldvai csángó örökséghez. – Egymás után gördültek a versszakok, a két ének úgy követte egymást, hogy a feszültség egy pillanatra sem lankadt. Leesett állal hallgattuk – mondta.

Az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes Tánc, tánc és még tánc…” mottóval jelentkezett a Fölszállott a páva idei vetélkedőjébe. 

Fotó: Nagy Jácint

A táncegyüttesek kategóriájában „Betyárgyerek, sej-huj” című produkciójukban (koreográfia: Czigány Tamás, tanár: Molnár Péter, felkészítők: Szabó Szilárd és Németh Ildikó), somogyi pásztortáncokat, egy rekonstruált pásztormulatságot adtak elő, az előadást betyárhangulattal fűszerezve. A bukósokat, a figurákat, a páros ugróst, a kanásztánc erejét szépen megmutatták, vélekedett a zsűri – összesen 45 pontot kaptak a tagoktól. 

Negyedik, utolsó elődöntőjéhez érkezett pénteken a műsor, eldőlt, hogy melyik versenyzők folytathatják a szereplést a középdöntőkben.

Eddig a zsűri kezében volt a versenyzők sorsa, mostantól viszont már a közönség szimpátiája, a nézők szavazatai is számítanak.

Mindkét előadónak gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában