SÁRVÁR

2017.12.12. 20:00

Trombitaversenyt nyert a sárvári diák

27 társával versenyzett, és hosszú évek óta az egyik legjobb eredményt érte el a sárvári művészeti iskola trombitástanulója, Takács Levente.

Pajor András

Takács Levente sárvári trombitásnövendék első lett az országos zenei versenyen Fotó: Pajor András

Első díjat nyert Takács Levente, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola növendéke a Zalaegerszegen rendezett XIV. Országos Lubik Imre Trombitaverseny döntőjében. A diákot Szélesi Attila, az iskola igazgatója készítette fel a versenyre, zongorán Schimmer Roberta kísérte a versenyprodukcióját. A területi válogatókból döntőbe jutott Takács Levente a II. korcsoportban szerepelt, ahol 27 társával kellett megmérkőznie zenei és hangszerismereti tudásban.

Takács Levente sárvári trombitásnövendék első lett az országos zenei versenyen Fotó: Pajor András

A versenyműsorban egy kötelező és egy szabadon választott művet kellett eljátszaniuk a növendékeknek. A háromtagú zsűri dr. Hontvári Csaba trombitaművész, egyetemi docens elnökletével négy harmadik, három második és két első díjat adott ki. A legnagyobb elismerés egyikét kapta a sárvári trombitástanuló, aki azóta többször fellépett a városban, bemutatva, hogy nincs veszélyben a sárvári fúvószene majdnem fél évszázados hagyománya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában