Cserga BRT

2018.01.20. 10:00

Jótékony főpróba lesz Szombathelyen

Az 1986 és 2016 között Szombathelyen működött Cserga és Barátai Blues-Rock Band feloszlása után csaknem másfél év telt el, ennyi pihenő elég volt Varga Péternek: új formációban műveli a blues-rock, néha progresszív rockzenét.

Bakos Ágnes

Fotó: Pixabay

Az új zenekar Cserga BRT, vagyis Blues-Rock Társaság néven áll az érdeklődők elé – méghozzá most, az év elején.

A formáció tagjai Varga Péter Cserga énekes-gitáros mellett Farkas „Tenor” Tibor basszusgitáros, Polgár Gábor dobos és Molnár Balázs gitáros. A zenekar állandó vendége Horváth „Tibusz” Tibor, aki szájharmonikán, gitáron, mandolinon és csörgőn (is) játszik. Január 27-én az egyik szombathelyi klubban lesz a formáció debütáló koncertje, előtte viszont mintegy „bemelegítésként” jótékony bemutatkozásra készülnek.

Január 24-én, szerdán 17.30-kor a zenekar munkájának helyet adó Szombathelyi Evangélikus Gyülekezet pinceklubjában, vagyis a KIE Pincében nyilvános, „ismeretterjesztő jellegű” főpróbát tartanak.

A blues-rock rajongókat várja az ingyenes koncertre a zenekar minden tagja és a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretszolgálatáért Alapítvány.

Az esten nemcsak az elkészült műsor zeneanyaga lesz hallható, hanem a műfajról és a felcsendülő dalokról is részletesen hallhat a közönség. Megismerheti bárki a Cserga BRT által képviselt műfajokat. Értékmentésként ajánlják mindenki figyelmébe ezt a fajta bemutatkozást. És közben jótékonykodnak is – megköszönve a szombathelyi evangélikus egyházközség támogatását. Bár a rendezvény látogatása ingyenes, a zenekar a koncert alatt befolyó adományokat a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány jószolgálati tevékenységének támogatására ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában