Szerda Esti Akusztik

2018.01.26. 10:00

Pély Barna átevezett a blues vizeire

A Szerda Esti Akusztik vendége volt Pély Barna, aki az Agora – MSH-ban szólóalbumáról játszott dalokat.

Csizmadia Anna

Ha az ember Pély Barna nevét hallja, két dologra asszociál azonnal: a televíziós zenei tehetségkutatókra és a United együttesre. De eljött az idő, hogy elfelejtsük ezt, most egy más előadót láttunk a színpadon, egy igazán új és izgalmas zenészt.

Pély Barna egymaga volt az énekes, a gitáros és a ritmusszekció is. Fotó: Nagy Jácint

Az eddig is sokszínűségéről ismert Pély önálló koncertjén megmutatta, hogy gitárral és egy looperrel egyedül is tud csodát tenni a színpadon. Még a ritmusalapok különböző ütemeit is ő beatboxolta fel minden szám elején. Játszott saját szerzeményeket és feldolgozásokat is. Bluesköntösbe bújtatta a Depeche Mode Personal Jesusát, de a saját maga által írt Végső vallomást és a Keserű mézet is új zenei alapokkal adta elő. Utóbbiból egy mash-upot készített Bill Withers klasszikusával a Just the Two of Us-szal. A két dal elegyedését az is érdekessé tette, hogy különböző ütemmel és lendülettel váltakozott a két szöveg egy dallamon.

A koncert egész hangzásvilága olyan volt, mintha Hozier zenéjét ötvöznénk egy New Orleans-i utcai blueszenész stílusával és játékával. Pély Barna annyira élvezte a koncertet, hogy a végén táncolt, is miközben énekelt. Minta már a teste is egy újabb hangszer lenne, amin játszhatja a zenéjét. A közönséget is bevonta a műsorba: hol ütemet, hol énekszót kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában