Háború és költészet

2018.03.14. 10:00

Szavalóversenyt hirdetnek Szombathelyen első világháborús költészet témában

Szavalóversenyt hirdet a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány és a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A téma: az első világháborús költészet.

SZMK

A forradalom hívta elő a verset? A vers hívta elő a forradalmat? Talán ebben is, abban is van igazság. Ez a vers a legnépszerűbb, az biztos

Ady, Babits, Apollinaire, Kosztolányi, Reményik is szerepel az ajánlott versek költői között – ezzel a listával is segíti a résztvevők felkészülését a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A szavalóversenyről Nagy Éva, az intézmény igazgatója megjegyezte, hogy ahhoz történelmi és érzelmi felkészültségre egyaránt szükség van – ezért szólították meg azt a két korosztályt, amelynek tagjai már elég érettek ehhez. A 13-14 évesek mellett a 15-18 évesek mérettetnek meg a szakmai zsűri előtt.

Az igazgatónő felhívta a figyelmet arra is, hogy a szülők és a felkészítő tanárok közreműködésére is számítanak: utóbbiakat díjazzák majd.

Az összes Vas megyei iskola megkapja a pályázati felhívást – közölte az igazgató. Hozzátette: a szükséges információk a könyvtár honlapján is elérhetők lesznek.

A versenyre jelentkezni május 10-éig a [email protected] e-mail-címen lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában