mese, vers, novella

2018.04.14. 08:00

Léleksimogató a legújabb Oladi sulis diákantológia

Huszonnegyedik alkalommal hirdette meg az Oladi Általános Iskola az országos hírű József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatot.

PÓSFAI PÉTER

Szeip Zalán Ádám átveszi a díjat Csorba Katalintól Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

A pályázaton minden magyarországi és határainkon túl élő, magyar nyelvet beszélő, általános és középiskolás gyermek és fiatal részt vehetett. Évről évre egyre értékesebb pályaművek érkeznek, így az idén is antológiába, a Léleksimogató című kötetbe rendezhették az írásokat.

A tegnapi díjátadó ünnepségen az 1-4. osztályos diákok közül Szeip Zalán Ádám törökbálinti diák a mese kategóriában, míg Volf Lili Szombathelyről a vers kategóriában ért el kimagasló eredményt.

A felső tagozatosok mese-írói közül Czillinger Hanna, míg a vers kategóriában Ludván Mihály Máté szombathelyi tanuló nyújtotta a legjobb teljesítményt. A kötet címadó novellája szintén Czillinger Hanna tollából született – mint a legkiemelkedőbb pályamű.

Középiskolás mese kategóriában a kőszegi Hóbor Eszter, míg a vers műfajában a veszprémi Hatos Fanni jeleskedett. A középiskolások novellistái közül Polgár Szabina szombathelyi pályázó volt a legsikeresebb.

Szeip Zalán Ádám átveszi a díjat Csorba Katalintól Fotó: Nagy Jácint / Vas Népe

A pályaműveket a kilenctagú zsűri Pósfai János író, újságíró vezetésével értékelte. A rangos díjátadó ünnepségen az oladi iskola 3. a osztályos diákjainak kórusa, valamint az iskola tanárai, Talabér Anita, Tóth Zoltánné, Unger Ferencné Földes Lívia, valamint Pintenics Szuper Anikó működtek közre.

A megjelent, szám szerint huszonnegyedik antológia gyönyörű kötetét és az okleveleket mint a tavasz legszebb ajándékát vehették át a pályázók, akik örömmel viszik hírét az országos versenynek. Jövőre jön a negyedszázados jubileum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában