bábelőadás

2018.06.06. 10:00

A Tücsök csoportot visszavárja Harlekin

A Tücsök Bábcsoport a bemutató után elutazott a Gyermekbábosok XXV. Országos Fesztiváljára, Egerbe - ahol évek óta nagy figyelem kíséri a celliek fellépését. Most A mindentlátó királylány érdemelt arany minősítést.

Ölbei Lívia

A mindentlátó királylány. Felvételünk a celli premieren készült Fotó: Gyuricza Imre

 

A mindentlátó királylány. Felvételünk a celli premieren készült Fotó: Gyuricza Imre

Nagy Márta, a gyerekeket mozgósító Tücsök Bábcsoport alapítója és vezetője – aki generációk sorával kedveltette meg a bábozást – örömmel ad hírt a legújabb fényes sikerrel. A minősítési rendszerben három fokozat létezik (bronz, arany, ezüst), bár Éry-Kovács András, a zsűri tagja, az egri Harlekin Bábszínház igazgatója szerint voltaképpen „gyémántot érdemelt volna” az előadás. Gyémánt minősítéssel ér fel a meghívás (mint fesztiváli különdíj): Éry-Kovács András meghívta a celli produkciót a Harlekin nyílt napjára. A zsűri egyhangúlag elismerően nyilatkozott a produkcióról. Elhangzott: a gyerekek remekül mozgatják a bábokat, karakteresen, átélten beszélnek. Dicséretet kapott a díszlet is. Mindenestül: „komplett kis színház, elképesztő teljesítmény” A mindentlátó királylány. A paraván Pető Ferenc munkája, a bábokat Nagy Márta varrta, a díszlet szülői segítséggel készült. Az előadás a KMKK támogatásával jött létre, az egri utazás költségeit NEA-pályázatból fedezték. Ma 14 órakor ismét a celli iskolában lép föl a Tücsök Bábcsoport: a tankerületi pedagógusnapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában