A rémület éjszakája

2018.10.26. 10:41

Rémisztő halloweeni este lesz a szombathelyi moziban

Aki szereti a Halloween hangulatát, szereti magát átadni az ijesztő dolgoknak ezen az éjszakán, idén is lesz rá lehetősége Vas megyében. Az AGORA Savaria Filmszínház újra éjszakai vetítést szervez október 31-én. A részletekről Mayer Rudolfot, az AGORA Savaria Filmszínház mozgókép szakági vezetőjét kérdeztük.

Horváth Iza

Fotó: pixabay.com

Halloweeni borzongásra várják az érdeklődőket a moziba. Mi szerepel a kínálatban?

Vetítjük a klasszikussá vált eredeti 1978-as „A rémület éjszakája” című Halloween filmet. Akik akkoriban már jártak moziba, azoknak óriási élmény volt ez a film és azóta egy kultikus horror darabbá vált. Most jön a filmnek a második része. A két darabot egymás mellé tettük, így aki borzongani akar, szeretettel várjuk 31-én. Az első részt este 22 órakor játszuk, utána pedig rögtön 23:45-kor levetítjük a második részt.

Az lenne a legjobb, ha mindenki hozna magával elemlámpát, mert teljes sötétség lesz a moziban. Ez a rémület éjszakája lesz majd.

Mi a különlegessége ezeknek a filmeknek?

Az elmúlt időszakban a horrorfilmeknek egyre több nézője van. Még mindig van arra igény, hogy egy óriási vásznon, a székbe belesimulva átéljék a rémületet és a félelmet. Szeretik az ilyen filmeket az emberek.

Egyszer már volt ilyen halloweeni vetítés a moziban, akkor is John Carpenter filmjével. Akkor ha minden igaz, majdnem telt házzal ment az éjféli vetítés.

Erre már volt példa. Most is közel telt házra számítunk ezen az éjszakán. Utána négy napos ünnep is lesz, másnap nem kell iskolába és dolgozni menni.

Mitől alapmű a Halloween?

Vannak olyan filmek, amelyek az évtizedek alatt nem veszítenek a fényükből. Nagyon sok film készül a világban minden évben, de vannak olyan darabok, amelyek valamilyen oknál fogva kultikussá válnak. Nem mindig lehet tudni, hogy miért. Ezeket a filmeket időről időre mindenki szeretné újra megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában