Hétvégi ráhangoló

2019.01.18. 15:00

Ismét telt ház várja a Vad Fruttikat Szombathelyen

Nem lehet azt mondani, hogy meglepő: már két héttel az árusítás kezdete után elkelt minden jegy a szombati Vad Fruttik koncertre. A tapasztalatokból kiindulva ez azonban várható volt. Az együttes évek óta telt ház előtt játszik Szombathelyen.

vaol.hu

Fotó: Vad Fruttik Facebook-oldala

Ki ne emlékezne az évre, mikor a zenekar berobbant a köztudatba?! 2006-ban szinte a semmiből jelent meg az a bizonyos Sárga zsiguli, megidézve a 90-es évek szotyizós, Africanázós lakótelepi idilljét, és örökre belopva magát rádióhallgatók ezreinek a szívébe.

Aztán nem volt megállás, a Rózsikámnak digitálisant sorban követték a zeneileg és szövegileg is egyre erősebb albumok, a zenekar pedig hamarosan a hazai alternatív zenei színtér egyik legkedveltebb, legnépszerűbb együttesévé vált.

A szombathelyiek számára különösen kedves együttesről van szó, hiszen Likó Marci, a zenekar frontembere itt töltötte főiskolás éveit. A szombathelyi élettapasztalatok pedig kimondottan nagy hatást gyakoroltak a későbbi Vad Fruttik-számokra, ezt maga a szerző támasztja alá Géczi János: A bunkerrajzoló című Likó Marcell élettörténet-rekonstrukcióban. (A könyvet egyébként is érdemes forgatni, mivel nem mindennapi szociográfiáját nyújtja az elmúlt évtizedek magyar – és szombathelyi – valóságának.)

2019-ig összesen hét albumot adott ki a Vad Fruttik, és habár a legújabbakból talán már hiányzik a kezdeti eredetiség és frissesség, az biztos, hogy a zenekar koncerten még soha nem okozott csalódást a rajongóknak. Ugyanazzal a fiatalos lendülettel állnak most is színpadra, mint tíz évvel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában