zene

2019.02.23. 07:00

Billentyűkön innen és túl – Kendik Péter volt a Bájoló vendége

Szombathely Fiatal zongorista volt a Berzsenyi Dániel Könyvtár Bájoló ­sorozatának vendége: Kendik Péter ezúttal nemcsak tehetségét csillantotta meg saját dalokkal, kortárs és régebbi slágerekkel, az érdeklődők pódiumbeszélgetésen keresztül bepillanthattak a művész életébe, munkásságába is.

Nemes Judit

Hatásos belépőt választott a zongorista, a beszélgetés felkonferálása előtt Elvis Presley: Can’t Help Falling in Love című dalának feldolgozásával adta meg az est „kezdőhangját”: a téma lágy felvezetése után a tételben a billentyűk határozott, hangsúlyos játéka azonnal megragadta a hallgatóságot: lélegzet-visszafojtva hallgatták az ismert sláger zengő akkordjait. Az est bevezető részében Péterről megtudtuk: bátyjait követve választotta a robusztus hangszert és mert zongorán keresztül tudja legpontosabban átadni azt, amit szeretne.

Boros Ferenc és aki bájol: Kendik Péter Fotó: Unger Tamás

A megvalósítás sikeréről Ed Sheeran, Koncz Zsuzsa dalainak átiratai és saját szerzeményei árulkodtak. Ám nem csak forgat, esküvőkön és rendezvényeken is játszik, sőt marketing szakos tanulmányaira is jut ideje. Péter nagy elismerést kapott nemrég: az egyesült államokbeli Universal Pictures vetette fel egy szerződés lehetőségét az Imagine Dragons feldolgozása hallatán.

A cég magyar képviselete pedig felajánlotta: saját szerzeményei bekerülhetnek egy nemzetközi portfólióba. Bevallása szerint sikerei ellenére még pályája elején tart, és hogy miként alakul további sorsa, még a jövő zenéje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában