Arcok és rézkarcok

2019.05.10. 10:00

Szülővárosában, Sárváron nyílt kiállítása Stekovics Gáspárnak

A sárvári születésű Stekovics Gáspár festőművész, fotográfus és felesége, S. Horváth Ildikó grafikusművész mutatkozik be a Galeria Arcis májusi kiállításán.

Pajor András

Takács Zoltán Bálint, S. Horváth Ildikó és Stekovics Gáspár a megnyitón

Fotó: Pajor András

Az arcok és rézkarcok című közös tárlat ismert személyiségek – írók, rendezők, színészek – portréfotóit mutatja be, az alkotásokra a képen szereplők rövid gondolatokat írtak. Stekovics fotói mellé S. Horváth Ildikó rézkarcokat készített a fotóalanyok életművét, alkotását újraértelmezve.

– A sárvári galériában nem ritka, hogy sárvári művész mutatkozik be, az sem ritka, hogy több kiállító műve is szerepel egy időben a falakon, és házaspárok is mutatkoztak már be itt. Azonban mindez egyszerre történik most meg – szólt köszöntőjében Kondor János galériavezető.

Takács Zoltán Bálint, S. Horváth Ildikó és Stekovics Gáspár a megnyitón
Fotó: Pajor András

– Saját életünket is felismerjük a képeken – fogalmazott megnyitóbeszédében Takács Zoltán Bálint, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatója – utalva egykori tanárára, Komoróczy Géza történészre, akinek a portréja szintén szerepel a 24 fotó-rézkarc képpár között.

Stekovics Gáspár 1966-ban született Sárváron – báty­ja professzionális fotós, tőle jöhetett az indíttatás –, fotózott, csak elfelejtette, míg a szigligeti művésztelepen ismét elővette tudását, hogy a megfesthetetlen mennyiségű ismerőst és barátot megörökíthesse – mondta a festő-fotós.

S. Horváth Ildikó grafikusművész az Esték a galériában sorozatban, május 28-án előadást tart a rézkarcok születéséről. A kettős kiállítás június 2-áig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában