diákszínház

2019.11.05. 21:08

Rólad, veled, neked: hatszor telt házzal

Háromnapos diákszínházi előadássorozatot hirdetett meg fiataloknak – hattól 18 éves korig – a Weöres Sándor Színház és a Reményik Suliszínház. Két produkció már telt ház előtt szerepelt, a mai, harmadik előadásra egy nap alatt kapkodták el a jegyeket. Mindhárom előadás duplán, két időpontban szerepel a programban.

Polgár Patrícia

Jancsi és Juliska: Piller Ádám, Hajba Beatrix Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi

A háromnapos rendezvény első napján a reményikesek adták elő Kamaszok című életjátékukat, melyben azt a kérdést boncolgatják, hogy mégis ki az ember ennyi idősen? A darabot teljesen önállóan vitték színpadra: a szövegét és zenéjét is maguk írták, ollózták össze különböző szerzők műveiből. Tegnap a budapesti Trainingspot Társulat Sérülés című zenés komplex színházi nevelési előadásán vehetett részt egy-egy osztály. Inspirációjuk a Whiplash című film volt, főszereplője egy zsarnok tanárnő. Az előadás interaktív, a diákok maguk alakíthatják a történetet attól függően, hogy melyikükből milyen érzelmeket, reakciókat vált ki a történet. Ma délután a celldömölki Soltis Lajos Színház Jancsi és Juliskája kalauzolja el a legkisebbeket az erdő varázslatos mélyére, ahonnan talán nincs is kiút… Az átiratot Pallai Mara és Nagy Zsuzsi jegyzi, a rendező Nagy Zsuzsi.

Jancsi és Juliska: Piller Ádám, Hajba Beatrix Fotó: Szendi Péter

Németh Gyöngyi, a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola drámapedagógusa szervezőként elmondta: többéves kapcsolat köti össze őket a Weöres Sándor Színházzal. A Reményik Suliszínház rendszeres fellépő itt önálló előadásaival. Pár évvel ezelőtt azonban szerették volna ezt a kapcsolatot bővíteni, így jött létre először a többnapos diákszínházi rendezvény, amelyre rendszerint nem csak a térségből hívnak vendégfellépőket. A WSSZ előszeretettel támogatja a rendezvényt, hiszen számára is fontos, hogy a diákságot bevonzzák a színházi közegbe. A programsorozat címe célzatos: „Rólad” – a reményikesek kamaszoknak szóló darabot állítottak színpadra: róluk, kamaszokról. „Veled” – hiszen a Sérülés interaktív előadás: a színészek a nézők bevonásával alakítják a történetet. „Neked” – a Soltis Lajos Színház Jancsi és Juliskája az alsós korosztályt célozza meg, hozzájuk szól mesejátékuk.

Az pedig, hogy mind a három nap mind a hat előadása telt házat vonzott, bizonyítja, hogy a hívó szó célba talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában