Pannon reflexiók

2020.01.13. 10:00

Fotós pályázat Lendván

öbb magyar díjazottja is van a 6. Pannonia Reflections nemzetközi fotóművészeti pályázatnak. A legjobbnak ítélt alkotásokból február elsején nyílik kiállítás a lendvai Galéria és Múzeumban, és ekkor tartják az ünnepélyes díjkiosztót is.

Gyöngyössy Péter

A díjazott Sors a nemzetközi pályázaton

Fotó: Fotó: VN/Kerekes István

A Pannonia Reflections a kelet-közép-európai térség egyik legrangosabb fotóművészeti eseménye, amelyet a szervező egyesületek – a Fotogafska Zveza Slovenije és a Fotografsko Drustvo Pannonia – mellett két rangos nemzetközi szervezet, a FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) és a PSA (Amerikai Fotós Szövetség) is támogat.

A Pannonia Reflections pályázataira rendszerint több ezer képet küldenek amatőr és professzionális alkotók, a díjazottakat és a bemutatásra érdemeseket pedig szakmai zsűri választja ki ezek közül.

Ezúttal öt kategóriába várták az alkotásokat a szervezők. A megjelölt témakörök az „utca”, az „utazás”, a „víz”, valamint a szabadon választott témájú színes, illetve monokróm képek voltak. A zsűri – amelynek tagjai a szlovén Igor Debevec és Andreja Ravnak, valamint a szerb Zoran Dordevica voltak – összesen 365 fotográfus alkotásait fogadta be, ezek között huszonegy magyarországi fotós művei is szerepelnek.

A díjazott Sors a nemzetközi pályázaton
Fotó: Fotó: VN/Kerekes István

A legjobb magyar fotónak Kerekes István Sors című alkotását találták, a szabadon választott témájú színes kategóriában. A kép a Fotografska Zveza Slovenije arany medálját nyerte el a rangos pályázaton.

A 6. Pannonia Reflections legjobb fotójának pedig a német Holger Buecker egyik monokróm alkotását találta a szakmai zsűri, míg a verseny legeredményesebb fényképésze az ausztrál Adrian Whear lett, akinek tizenhat befogadott képe közül három is nyert valamilyen díjat a pályázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában