WSSZ és a Mesebolt

2020.04.15. 07:00

A színházakról szerződnek Szombathelyen

A márciusi törvényi változások értelmében a Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház közös működtetéséről szerződést köt a fenntartó önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A szerződést a kormányhatározat közzétételétől, április 10-étől számított 30 napon belül kell megkötni.

Vas Népe

A szombathelyi Weöres Sándor Színház is a szerződés megkötésére vár: fontosak a részletek

Fotó: Unger Tamás

Március 24-én szavazta meg a parlament azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében az önkormányzati fenntartású színházak működtetésének feltételeit ezentúl az állam és az önkormányzat által megkötött szerződés rögzíti. Az önkormányzati fenntartású vidéki színházak – ahogy több fővárosi színház – a szerződések megkötését várják.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház is a szerződés megkötésére vár: fontosak a részletek
Fotó: Unger Tamás

A Magyar Közlöny idei 72. számában, április 10-i keltezéssel jelent meg az a kormányhatározat, amely harminc vidéki színház – köztük a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház – működtetéséről rendelkezik. Ezek szerint az önkormányzatok és az Emmi a közzétételtől számított 30 napon belül kötelesek megkötni a működtetés részleteit rögzítő szerződést.

A WS Színház és a Mesebolt esetében a megkötendő szerződés 2022. december 31-éig érvényes. A szerződések részletei – így a központi támogatás mértéke – egyelőre nem ismertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában