A kaland mellé értékes nyeremények is jártak

2020.07.04. 21:25

Fülöp nyomába eredtek a gyerekek Szombathelyen

A rendhagyó könyvbemutatón, a kötet főhősének Fülöpnek, a struccnak az útvonalát kellett követni. A móka mellett értékes nyeremények is vártak a gyerekekre.

Budai Dávid

A Fülöp a strucc savariai kalandjai című könyv megjelenése alkalmából, városi nyomozásra hívta a könyv szerzője, Kőszegi-Arbeiter Anita a gyerekeket, akik szombaton reggel kilenc és este hat között nyomozhattak a belvárosban. Két órával a kezdés után, már vagy háromtucat kis nyomozó járta végig azokat a helyszíneket, amelyeket Fülöp, a könyv főhőse is érint.

Az alig félórás, ám annál izgalmasabb sétán, többek között fel kellett keresni James Joyce szobrát, a levéltárat és a villamost is. A feladványokkal, mint például, hogy mi van írva a Joyce-szobor talapzatára, betűket lehetett gyűjteni, amely végül kiadta a megfejtést, ami nem volt más – most már elárulhatjuk – mint Fülöp.

 

A kis Erik, anyukája segítségével nyomozott, és miután minden feladatot teljesített, jutalmul egy fagyit kapott ajándékba. Mint megtudtuk, ők a Facebookról értesültek az eseményről, és hamar úgy döntöttek végigjárják a strucc útját. Minden játékos egy-egy könyvjelzővel lett gazdagabb, de aki mellé odaszegődött a szerencse is a sorsoláson, az napközis táborral, kalandparki szülinappal, vagy éppen egy Fülöpös bögrével lehetett gazdagabb.

A mese hőse egyébként Afrikában él, aztán egyszer csak rádöbben, hogy ő Vas megye címerállata. Nem igazán érti a helyzetet, ezért úgy dönt, maga jár utána a dolgoknak. Hogy mire jutott, az a könyvből kiderül, mindenesetre kalandjainak most sokan élőben lehettek részesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában