Megidézik a Hollywood Classicsot is

2020.10.13. 14:00

Mérei Tamás-emlékkoncertet adnak Szombathelyen

Mérei Tamás csellóművész, a szombathelyi szimfonikusok korábbi igazgatója tiszteletére hangversenyt ad a Savaria Szimfonikus Zenekar október 14-én, szerdán este hét órakor a Bartók Teremben.

Merklin Tímea

Mérei Tamás csellóművész, a zenekar volt igazgatója

Fotó: VN-Archív/Benkő Sándor

A koncert Mérei Tamás művészi, zenei pályafutásának kíván emléket állítani – fogalmazott Kiss Barna, a jelenlegi igazgató, akitől azt is megtudtuk: a karmester Medveczky Ádám lesz, a szólista pedig Onczay Csaba, aki a tanára volt Mérei Tamásnak a zeneakadémián. A szólókarrier felidézésére tanítványa egyik kedves darabjából, Dvorak Csellóversenyéből játssza a lassú tételt ezen az emlékesten.

A hangversenyen felelevenítik a Mérei Tamás indította, népszerű filmzenéket felvonultató Hollywood Classics sorozatot az Apolló 13 muzsikájával, az Iseumi Szabadtéri Játékokat a Mozart Varázsfuvolájának nyitányával.

Mérei Tamás csellóművész, a zenekar volt igazgatója Fotó: VN-Archív/Benkő Sándor

Kiss Barna kérdésünkre elmondta: a szimfonikusok tisztelettételeként előadott darabok között lesz Beethoven 3. (Eroica) szimfóniájának II. tétele is. Ezen kívül ledfalas vetítés lesz, ahol képekben mutatják be Mérei Tamás életének, illetve pályafutásának fontos eseményeit, méltó zenei aláfestéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában