A Tulipán Manó a gyerekeknek szól

2020.12.01. 07:00

Németh Katalin új mesekönyvét online mutatták be a jáki kultúrházban

Online bemutatót tartottak a jáki kultúrházban Németh Katalin Tulipán manó című legújabb mesekönyvének.

Vas Népe

Fotó: VN/NK

A kötet hamar belopta magát a gyerekek szívébe, alig egy hét alatt nyolcvan példány elkelt. A szerző számára ez hatalmas elismerés, és biztatás is egyben. A könyvben olyan meseerdőbe hívja olvasóit, ahol életre kelnek a fák, és izgalmas kalandra csábítanak csodás történeteken és verseken keresztül. Tulipán Manó az, aki az erdő titkairól mesél, kalandra hívnak a barátai. A könyv grafikai megalkotója Nessa Anippe, aki gyerekkora óta szívesen rajzol, s nem csak gyerekeknek, mert egyébként tetoválóművészként dolgozik Budapesten. Az online könyvbemutatón vendég volt a kántor és énekes Sipos Eszter.

Németh Katalin sok támogatást kap a szüleitől, a férje is szereti olvasni az írásait. Gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy könyvei jelennek meg. Minden este, amikor a saját gyerekei már alszanak, leül a laptop elé, és ír: a mesék, versek mellett dalszövegeket, és kisebb novellákat is.

– Elvarázsol az írás, olyan, mintha megszűnne körülöttem a világ – meséli. – Hálás dolog a gyerekeknek olyan élményt adni, ami által egy tündéri, mesebeli országba csöppenhetnek. Nagyon szerettem Tulipán Manó országát, nagy kihívás volt számomra, teljesen elvarázsolt a történet. Óvodásoknak szól, a színek, a formák, a szövegek a fejlesztésüket kívánják szolgálni. A könyvet rövid gyerekversek gazdagítják, ezek madarakról, kis cinkéről, didergő hóemberről, kis patakról is szólnak.

Kiemelt képünkön: Németh Katalin és Sipos Eszter a jáki kultúrházban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában