Színészdíjjal

2022.10.24. 18:30

Kastélyszínházi-sikerek Komlón: aranyat ért A falu rossza az országos fesztiválon

A Körmendi Kastélyszínház Társulat Tóth Ede A falu rossza című művét adta elő a nyolcadik Komlói Amatőr Színházi Találkozón. A előadás arany minősítést kapott, a társulat elnöke, Vörös Attila pedig színészi különdíjban részesült.

Tóth Judit

A fotón Vörös Attila, a társulat elnöke, aki színészi különdíjat kapott

Forrás: Jámbori Tamás

Az 1995-ben alakult Körmendi Kastélyszínház Társulat rendszeres vendége a komlói fesztiválnak. Az idei év különleges volt, hiszen a társulat egy népszínművet vitt a rendezvényre, és profi rendezővel dolgozott, a darabot ugyanis Ecsedi Erzsébet, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színésznője állította színpadra. Szerepelt az előadásban a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes néhány tagja is, a zenéket pedig Morvay András, a körmendi Városi Fúvószenekar karnagya válogatta össze. 

A szakmai zsűri értékelése így hangzott: magas, professzionális színészi játékot láthattak a nézők, a társulat fiataljai pedig méltón felnőttek az “öregekhez”. Regős János színész, rendező, a Szkéné Színház igazgatója örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a sokszínű, bátran kísérletező körmendi csoport olyan darabot választott, amelyben a fiatal generáció is lehetőséget kapott a játékra. A zsűritag kiemelte, hogy ízlésesen, jól játszottak a színészek, dicsérte az egyéni alakításokat, az előadás szerkesztését és a kórus teljesítményét. - Ehhez azonban kellett egy rendező, aki remek választásnak bizonyult, így erős előadás született - mondta.

Forrás: Jámbori Tamás

Németh Ákos, József Attila-díjas drámaíró értékelésében arról beszélt, hogy színházilag érdekes műfaj a népszínmű, amolyan hungarikumnak számít. -Gondos rendezői munka vette körbe a darabot, ez a szereplők teljesítményén is meglátszott. Egyszerűen, hatásosan, eszköztelenül, színvonalasan dolgozott a csapat - tette hozzá. 

Pataki András Jászai Mari-díjas rendező, dramaturg, művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár, a Soproni Petőfi Színház igazgatója színháztörténeti érdekességnek nevezte az előadást: - A körmendi társulat nem modernizálta a művet, így izgalmas világ tárult a közönség elé -mondta.  A falu rossza című produkciót a legjobb három darab közé választották a komlói fesztiválon, a népszínmű arany minősítést kapott a legjobbak versenyében. A társulat elnöke, Vörös Attila pedig színészi különdíjban részesült. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában