Könyvbemutató

2022.10.10. 19:33

Nonkonform: Böszörményi-Nagy Gergely kötete száz közhellyel megy szembe

Nonkonform című könyvével muníciót kíván adni Böszörményi-Nagy Gergely azon fiatal "városlakók" számára, akik szembemennének a globalista árral és a mindent elárasztó közhelyekkel.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Kiderült, több szállal is kötődik Vas megyéhez Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója, a MOME alapítványi elnöke, akit dr. Balázsy Péter megyei jegyző kérdezett a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi képző központjának hétfői rendezvényén. A Nonkonform című olvasókönyv - ahogy azt a szerzője mondta róla - országjáró bemutatójának első állomása Szombathelyen volt. Megtudtuk: Böszörményi-Nagy Gergely az Őrségben vásárolt egy telket, ott építkezik, és reményei szerint egy év múlva már Vas megyei polgárként él. 

A Nonkonform egy leltárhoz hasonlít, amiben a világ és a jövő nagy kérdéseit veszi számba a szerző. Egyben provokáció is, hiszen száz népszerű közhellyel megy szembe és azokat cáfolja meg más könyvek segítségével. Olyan fiatal, értelmiségi "városlakókat" kíván ezzel megszólítani, akik szélsőségesen ki vannak téve az egyetemeken, a nagyvárosi közegben az "agymosásnak". Nekik készült ez a könyv, hogy érezzék: nincsenek egyedül, ez a kötet pedig egy jó muníciót ad a vitákhoz - tudtuk meg.  Böszörményi-Nagy Gergely szerint két luxuscikk van a mai világban: az egyik privátszféra, és azzal együtt a csend, a nagy tér, míg a másik a saját vélemény. Ez jelenti tulajdonképpen a szabadságot - hangsúlyozta. 

© Unger Tamás
Forrás: Unger Tamás

A Balázsy Péterrel folytatott izgalmas beszélgetés során számos témát érintettek: a szomszédban zajló háborúról és a várható forgatókönyvekről, a klímaváltozásról, így a Magyarországot sújtó aszályról, a nemzetállamokban rejlő erőről és lehetőségekről, valamint a kereszténység terjedéséről, változásairól is szóltak. 

- Az elmúlt hetven év anomália volt az emberiség történetében, mindig jobban élt a következő generáció az előzőnél. Úgy nőttünk fel, hogy ez magától értetődik, és ez a mostani időszak ezen változtat - szögezte le Böszörményi-Nagy Gergely, aki szerint igaz az: a könnyű idők könnyű embereket, míg a nehéz idők fajsúlyos embereket teremtenek. Az, hogy a sütőtökös latte elfogy a népszerű fővárosi kávézóban, nem baj - erre is rádöbbenhetnek a mai fiatalok az előttünk álló időszakban az előadó szerint. - Kényszer alatt kezdünk megbecsülni dolgokat: így lehet annak örülni, hogy kinyit a sarki kávézó és hogy kapható paradicsom és paprika - hangsúlyozta Böszörményi-Nagy Gergely, akinek olvasókönyvét az előadás után megvásárolhatták a résztvevők. 

© Unger Tamás
 
Forrás: Unger Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában