Soltis Majális

2023.04.30. 09:10

A kisgömböc vasárnap a celli belvárosban grasszál - Felnőtteknek és erős idegzetűeknek!

A KL Színház előadása április 30-án 18 órakor kezdődik a celldömölki piacon, a Soltis Majális programjában. Bábszínház, direkt felnőtteknek!

VN

Fotó: VN/Soltis Lajos Színház

A Soltis Majálison április 30-án 18 órakor kezdődik az előadás. A program ingyenes, a Duntúli Színházi Fesztivál kínálatában.

"Kedves celldömölki felnőttek, Czéh Dániel fergeteges előadása minden bizonnyal meggyőz benneteket arról, hogy sem a báb, sem a népmese nem csak a gyerekeknek szól!" - szólítja meg a Soltis Lajos Színház (mint szervező) a közönséget.

A kisgömböc történetét mindenki ismeri. Most így kel életre: "Bohus, a böllér, amolyan huszonegyedik századi mindentudó – és ahogyan az a huszonegyedik századi mindentudóknál lenni szokott: folyton siet. De sohasem annyira, hogy ne volna ideje egy-két (három-négy) jó szót szólni azokhoz, akikkel ebben a folytonos sietségben összefut. És ha már ott van, miért ne mondana el egy izgalmas történetet? Ami vele magával esett meg persze, de megeshetett volna (és még meg is eshet!) akármelyikünkkel. Vásári bohóctréfa egyik legismertebb népmesénk alapján, gyerekek és szüleik okulására és szórakozására egyaránt."

A népmesei alapon megírta: Markó Róbert, rendezte Schneider Jankó, tervezte: Boráros Szilárd, zenéjét szerezte Takács Dániel. És aki játssza: Czéh Dániel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában