Helyi kultúra

2023.05.25. 19:14

11 nyelven olvastak Petőfi verseket

Megtartották hétfőn, május 22-én este Bécsben a Bornemisza Péter Társaság estjét, amelyen Petőfi Sándorra emlékeztek. Bár kis létszámú, de annál lelkesebb közönség érkezett a programra, de végül 11 nyelven hangzottak el költemények az egyik legismertebb magyar költői műveiből.

magyarok.orf.at

A Bécsben működő Bornemisza Péter Társaság idén egy különleges programmal emlékezett meg a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándorról. A BornemiszaExtra! sorozatban egy versolvasó maratont hirdettek, aminek a különlegessége volt, hogy végül a jelen lévő lelkes résztvevők 11 különböző nyelven olvastak fel egymás után verseket Petőfi költészetéből. Az időpont, amelyre a rendezvényt tervezték amiatt is különleges volt, ugyanis 1842. május 22-én jelent meg első nyomtatásban Petőfi Sándor: A borozó című verse. Ezt egyébként a világszerte ismert költő még Petrovicsként jegyezte - írja a magyarok.orf.at.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában