Programok

2023.05.11. 18:41

Eperjes Károly a jubiláló Savaria Filmszemlén

Szerdán elstartolt a 10. Savaria Filmszemle – a programok három napon át tartanak. Életműdíjas vendégek, közönségtalálkozók, konferenciák, illetve az előző 10 év eseményeiből készített kiállítás is színesíti a programot.

Polgár Patrícia

Eperjes Károly színművésszel találkozhat a közönség

Fotó: Fehér Gábor

A Savaria Filmakadémia Egyesület tíz évvel ezelőtt azzal a céllal hozta létre a Savaria Filmszemlét, hogy bemutassák a hazai filmesközösség tagjait egymásnak és a nagyközönségnek. A szemlére idén is három témakörben várták a nevezéseket a felhívás szerint. A szemlére 123 pályamű érkezett: 37 a képzőművészet, 58 a néprajz és 28 a zene kategóriában. A filmek összes időtartama több mint 63 óra. Az alkotások ötöde határainkon túl élő magyar alkotók nevezése. A pénteki zárónapon az utolsó versenyfilmek levetítését követően 10 órától a zsűri tagjaival és az alkotókkal közös beszélgetésre várják az érdeklődőket a Savaria mozi aulájába, 15 órától pedig kiosztják a szemle díjait és az életműdíjakat, majd közönségtalálkozót tartanak Eperjes Károllyal és Ternovszky Bélával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában