Kiemelt arany

2023.05.17. 07:00

Folytatódik a sikerszéria - A Csörge a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjébe jutott

Kiemelt arany minősítést kapott a Csörge Népzenei Együttes a XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny szombati területi középdöntőjében Bükön. A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) felnőtt népzenészei őrvidéki népdalokkal indultak a versenyen, az előadásukkal a Kárpát-medencei döntőbe jutottak, ami október 14-én lesz Csepelen.

Polgár Patrícia

A Csörge burgenlandi magyar együttesként bizonyít

Forrás: VN/BMKE

A Csörge Népzenei Együttes alsóőri és őriszigeti népdalokat adott elő a verseny középdöntőjében. A felnőtt kategóriában összesen tizenkét fellépő mérte össze tudását, a népzenei csoportok, zenészek és énekegyüttesek Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyéből érkeztek a versenyre, az őrvidéki magyarságot a Csörge képviselte. A Csörge tagjai - Gaal Günter (hegedű), Seper Marianne (hegedűkontra, ének), Prascsaics Carmen (brácsa, ének), Zsótér Iris (nagybőgő, ének) - 2014 óta Földesi János és Földesi Jánosné népzenészek tanítványai, a Vass Lajos Népzenei Verseny a zenekar első megmérettetése – áll a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület tájékoztatásában.

- A versenyen való indulással a célunk az volt, hogy minősítést szerezzünk. Már magában az szenzációs, hogy egy területi aranyunk van, de így már az is biztos, hogy a Csörgének mindenképpen lesz egy magyar, országos minősítése – ezt a magyarországi népzenészek közül sem mindenki mondhatja el, egy burgenlandi magyar együttes számára pedig különösen nagy jelentőséggel bíró alkalom - értékelte az együttes sikeres szereplését lapunknak Földesi János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában