Bábművészeti Világtalálkozó

2023.05.21. 09:40

Pulcinella Franciaországból és a hordóból - csepűrágók Szombathelyen, mindenfelől a világból

A 10. Színházi Olimpia égisze alatt jön létre a Bábművészeti Világtalálkozó, amely Szervusztok, pajtikák! címmel Kemény Henrik emléke előtt tiszteleg, csupa eleven produkcióval. A szombathelyi Mesebolt Bábszínház a házigazdája annak a nemzetközi fesztiválnak, amelynek június 16-ától 18-áig a Ferences-kert ad helyet. Csak kapkodjuk a fejünket!

ÖL

Polichinelle (Pulcinella) Franciaországból érkezik Szombathelyre

Fotó: [email protected]

Vásári kesztyűsbáb- és marionettelőadások, bábos mesemondók, újcirkuszi és animációs produkciók, óriásbábos és gólyalábas menetszínházak, változatos és különleges bábtechnikával megvalósított szólójátékok, pantomimelőadások,

mesés játszóházak, bábos gyermekfoglalkoztatók,versszínház, folkkoncert.... Felsorolni is sok. 

A szombathelyi Maskarádén 29 előadás és játék, 9 külföldi, 1 határon túli és 14 hazai fellépő várható három nap alatt.

Ahonnan a külföldi fellépők érkeznek: Bulgária, Csehország, Spanyolország, Lengyelország, Franciaország, Argentína, Németország.

A francia Pulcinella június 16-án lép föl Szombathelyen
Fotó: VN/Színházi Olimpia

Június 16-án láthatjuk például a francia Teatr Pas Sage Polichinelle - A hordó című vásári bábjátékát. Polichinelle (avagy Pulcinella) a bábszínház mitikus alakja Európa-szerte. Kovács Géza, a Mesebolt - különben Kemény Henrik-díjas - igazgatója sokszor elmondta már: a mi Vitéz Lászlónknak mindenütt vannak unokatestvérei - még Európán kívül, Afrikában is (gondoljunk Batu-tá kalandjaira). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában