Velünk van

2023.05.31. 11:23

Törőcsik Mari emlékezetére nyílik kiállítás a Kőszegi Várszínházban

Ölbei Lívia

Törőcsik Mari Celia Peachum szerepében Bertolt Brecht Háromgarasos operájában. Az előadást Jurij Ljubimov, a moszkvai Taganka Színház akkori vezetője rendezte, és 1981. szeptember 25-én mutatta be a Nemzeti Színház.

Forrás: Benkő Imre / MTI

A várszínház ajánlója szerint: "Törőcsik Mari. A Barátunk volt. A szomszédunk is - Velemből. Jött hozzánk, mentünk hozzá, vele voltunk, velünk volt. Két éve hiányzik, nagyon. Kivételes és csodálatos életművének Nemzeti színházas alakításaiból fotókiállítás nyílik a Kőszegi Várszínház Lovagtermében június 1-jén 19.30-kor. Az utazótárlatot Kőszegre a Nemzeti Színház hozza, ahol Törőcsik Mari negyven esztendőt töltött – itt kezdte és itt is fejezte be a pályáját. 1958 és 1979, majd 2002 és 2021 között, haláláig a Nemzeti Színház művésze volt. A negyven év legjelentősebb előadásait idézik a fotók – mások mellett Keleti Éva, Benkő Imre és Eöri Szabó Zsolt képei."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában