Sikert sikerre halmoztak

2023.06.06. 16:53

A Szélforgók ismét bizonyított - Kiemelt arany minősítéssel jutott döntőbe a népzenei együttes

Kiemelt arany minősítéssel a XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny döntőjébe jutott a Szélforgók Ifjúsági Népzenei Együttes. A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) népzenészei az idei tanévben meghirdetett népzenei versenyeken sikert sikerre halmoztak. A versenyek ősszel folytatódnak.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

A XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny sümegi középdöntőjében versenyzett június 3-án a Szélforgók Ifjúsági Népzenei Együttes – adta hírül a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület. A versenyen a fiatal népzenészek bogyiszlói dalokat játszották, az ifjúsági kategóriában tíz csoporttal mérték össze tudásukat. A szólóénekesek és népdalkörök mellett a Szélforgók zenekar továbbra is kuriózumnak számít, mivel a fiatalok eredeti, hagyományos zenei felállásban lépnek színpadra: a hangszerek között megszólal a hegedű, a brácsa, és a nagybőgő, az adott tájegységek népdalainak megfelelően a cimbalom és a tambura is. 

Földesi János és Földesi Jánosné tanítványai (Zsótér István – hegedű, Tieber Hanna- hegedű, Tieber Olivér – nagybőgő, Pribusz Bence -cimbalom, Pribusz Dániel – hegedű, és Németh Lehel – brácsa) ismét bizonyították, hogy a gyakorlás meghozza az eredményét. - Egy burgenlandi magyar együttes számára különösen nagy jelentőséggel bír, hogy részt vehet egy ilyen versenyen - értékelte a sikeres szereplést korábban lapunknak Földesi János. A XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny döntője októberben lesz Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában