Kiállítás

2023.06.11. 19:50

Kilenc képzőművész kezdett beszélgetést Weöres Sándorral - az eredmény a BDK-ban látható

Június 22-én lesz Weöres Sándor születésének 110. évfordulója. Ebből az alkalomból kapott felkérést kilenc vasi kötődésű képzőművész Weöres ihlette alkotások létrehozására. A 94. Ünnepi Könyvhéten megnyílt tárlat június 30-áig tart nyitva Szombathelyen, a BDK-ban.

ÖL

Weöres macskája is ott van a BDK tárlatán

Fotó: Unger Tamás

A Berzsenyi Dániel Könyvtárban anno többször megfordult Weöres Sándor. A földszinti előadóban most  Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész ajánlásával nyílt meg a Weöres-inspirációk című kiállítás, amelyen meghívott képzőművészek -  Bonyhádi Károly, Czimer-Szendrei Judit, Ferkovics József, Somogyi Tamás, Szántó István, T. Takács Tibor, Tóth Magdolna, Trifusz Péter és Veres Gábor - alkotásai láthatók. A tágas és titokzatos Weöres-univerzum értelmezéséből létrejött művek újabb kapcsolatot teremtenek a  befogadó és Weöres világa között. Weöres macskája is eljött - érdemes volna megnézni, ott sütkérezik-e Weöres mellett a bronzpadon. De hát egy macskának legalább kilenc élete van. Weöresnek pedig  ennél is jóval több.  

Az alkotásokat hamarosan tüzetesen is megnézzük.

Tóth Csaba nyitott meg a kiállítást
Fotó: Unger Tamás

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában