Összetartozás napja

2023.06.07. 07:00

Néptánc és köszönet - A Reményik-iskola néptánc tanszakos növendékeinek évzáró gálája - fotók

A nemzeti összetartozás napjához kapcsolódott kedden este a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola néptánc tanszakos növendékeinek évzáró gálája a Művészeti Népfőiskola Őrvidék Házban.

Tóth Kata

A Berke Néptáncegyüttes tagjai az iskola első néptáncos nemzedékéhez tartoznak

Forrás: Cseh Gábor

Az iskolának megalakulása óta fontos nevelési célja, hogy közösségükben minél jobban erősítsék a nemzeti összetartozás gondolatát. Erre a névadó, Reményik Sándor, a két világháború közötti erdélyi magyar líra kiemelkedő alakjának szellemi hagyatéka is „kötelezi” az intézményt. Minden évben kiemelt eseményként a Trianon-évfordulóhoz kapcsolódva ünnepi megemlékezést szerveznek. A megnyitónak hétfőn az evangélikus templom, a zárórendezvénynek kedd este a Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház adott otthont. Mindkettőn jelen voltak két felvidéki magyar tannyelvű testvériskolájuk – a perbetei és komáromszentpéteri iskola – tanulói és pedagógusai is. A Reményik-iskola egyik diákjának édesapja, dr. Szűcs Gábor nagyobb összeget ajánlott fel a Nemzeti Összetartozás Szombathelyi Emlékhelye támogatására – a nyilvánosság előtt köszönték meg felajánlását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában