Helyi kultúra

2023.06.21. 07:00

Vármegyénkből indult

A Kárpát-medencei Népfőiskola Őrvidék Házban 2023. június 22-én 17 órakor rendezi meg a Szülőföld Könyvkiadó a Kántor öröksége címmel megjelent kötetének bemutatóját.

vaol.hu

A kutya és az ember közötti kapcsolat, a barátság és szeretet örökkévalóságára alapozva ismerhetjük meg a világhírű, minden idők leghíresebb nyomozókutyájának örökségét. Méltán lehetünk büszkék rá, hiszen Vas megyeiként szerzett országos hírnevet. A magyar zsaruk büszkék arra, hogy a világ rendőrkutyáinak nyolcvan százaléka Magyarországról kerül ki. A rendőrség dunakeszi bázisán képzett kutyák sorra nyerik a nemzetközi versenyeket, több külföldi ország rendőrei és csendőrei is ide hozzák tanulni a rendőrkutyákat. Csupati – Kántor gazdája – dolgozta ki a kutyával a szagazonosítás technikáját, amelyet az egész világon átvettek. A mai napig ismertek az egész világon a magyar nyomkövető kutyák, a rendőrök szerint minden, az egyenruhásoknál szolgáló német juhászkutyában van egy csepp a legendás Kántor véréből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában