Már hagyomány

2023.07.16. 21:01

Jól elhúzták a nótájukat Vasváron - A Kármentőben az államtitkár bőgőzött - fotók

Vasváron már hagyomány, hogy a nyár közepén összejönnek, és elöltenek egy kellemes délután a nótakörök. Idén sem volt ez másként, a Nagy Gáspár Művelődési Házban vasárnap egész délután, este szólt a magyar nóta.

Horváth László

Forrás: Novák Roland

A megjelenteket a főszervező, Kánya László vezető prímás, nótaszerző és V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos, valamint Tóth Balázs, Vasvár polgármestere köszöntötte.  

Elsőként a Kármentő zenekar lépett fel,  nagybőgőseként V. Németh Zsolttal. A további meghívott népdalkörök Andrásfáról, Gersekarátról, Csehimindszentről, Szombathely-Herényből érkeztek; természetesen a helyiek is színpadra álltak.  

Kánya László, aki egyébként a vasvári roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, külön dalt írt erre az alkalomra. A Nem szól már a hegedűszó című számot, amit cigányzenekari kísérettel Csuti Csaba a magyar nótaénekes adott elő. 

Az este tízig tartó táncmulatság a vacsora után kezdődött. A zenét ifj. Kánya László és Horváth Richárd szolgáltatta.

Kánya László szívén viseli a magyar nótát, ahogy fogalmazott ez a magyar identitás része. Már csak emiatt sem szabad hagyni, hogy tejesen kivesszen a nótázás, az éneklés. 

– Jómagam is írok nótákat, ezeket aztán elküldöm különböző helyekre, rádióba, televízióba – tette hozzá. – Szívesen írok őrségi nótákat, már csak azért is mert pankaszi származású vagyok. A legtöbb dalom egyébként Vas vármegyéről szól. Most egy házassági évfordulóról szóló nótán dolgozom, a napokban kezdjük meg a stúdiófelvételt. Az orgonakíséretet a fiam adja. Számomra nagy öröm, Csuti Csaba megígérte, a nótaimat is a műsorára tűzi, így azok eljutnak szerte a hazába.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában