Tizenkilencedik alkalommal

2023.07.12. 09:00

Jövőre jubilál a református tábor - Szóba kerül a kenyérszaporítás, az irgalmas szamaritánus és Zákeus története

Tizenkilencedik alkalommal tartják meg az idén a református Bibliatábort, amelynek vezérigéjét a Zsoltárok könyvéből választották: Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül.

Tóth Judit

A mozgásos játékokban sincs hiány – jobbról Szabadi István esperes

Fotó: Jámbori Tamás

– A református Bibliatábor gondolata először 1993 őszén vetődött fel. A rendszerváltozás után országosan az elsők között tartottuk meg táborunkat, 1994 augusztusában. Az indulásnál segítségünkre volt egy holland ifjúsági közösség, két év múlva pedig már a körmendi református fiatalok szervezésében valósítottuk meg táborunkat. Reménység szerint jövő évben jubilálunk, harmincéves lesz a Bibliatáborunk indulása, ezzel együtt a huszadik tábort szervezzük meg. A régebbi Bibliatáborokat korhatár nélkül, mintegy 100-120 fővel vittük végig, az utóbbi években – átmenetileg – csak a 6–12 éves gyermekeket tudjuk fogadni, vallási hovatartozás nélkül, mivel erre van kapacitásunk.

 – A tábor célja a nyári szünidő hasznos eltöltésében való segítségnyújtás. Játékos formában ismertetjük meg a gyerekekkel a teremtő Isten csodálatos tervét, amelyet elkészített mindannyiunk számára – mondta Szabadi István, az Őrségi Református Egyházmegye esperese, aki a táborba érkezésünkkor éppen a tűz, víz, repülő nevű mozgásos játékot vezényelte a gyerekeknek a gyülekezeti teremben. Bibliai történetekkel is megismerkednek a táborozók: már szó esett a béna meggyógyításáról és a kenyérszaporítás történetéről, a továbbiakban pedig Jézus vízen járásáról, az irgalmas szamaritánusról és a fővámszedő Zákeusról hallhatnak a gyerekek. 

A program minden nap reggeli áhítattal kezdődik a templomban: énektanulás, az Ige közös elmondása, a bibliai történet előadása, valamint az imádkozás is ekkor történik. Ezután kiscsoportos beszélgetések következnek, majd különféle foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, mellette nem marad el a közös játék sem. Az idei Bibliatábor főszervezője Szabadi Emma egyetemista volt, mellette tíz fiatal segíti a gyermekekkel való foglalkozást. A gyülekezetből is többen vesznek részt a napi feladatokban. 

A tábor hétfőn kezdődött és péntekig tart, a zárónapon ünnepség és szeretetvendégség keretében, tábortűz körül adnak hálát Istennek a sok ajándékért, amelyet a táborozóknak adott a közösen eltöltött egy hét során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában