Programajánló

2023.07.12. 11:00

Kijáró - Kincskeresés, tábor, opera és könnyűzenei koncertek, kastélytúrák Burgenlandban

Cikkünkben az előttünk álló hét burgenlandi programkínálatából szemezgetünk.

vaol.hu

 Július 12-én 10.30-tól Üdvözlünk a kastélyban címszóval várják a gyerekeket a kismartoni Esterházy-kastélyban. A „vártúrán” a két hercegi baba, Leopoldine és Paul, valamint a kastély kutyája, Trample vezetésével járhatják be a kastély legérdekesebb szobáit. Szintén szerdán, 20.15-kor tartják meg a Szentmargitbányai Kőfejtő idei operája, a Carmen premierjét. A darabot az elkövetkező egy hétben még két alkalommal, július 14-15- én, pénteken és szombaton láthatják 20.30-as kezdéssel. 

Az opera egészen augusztus 20- áig lesz műsoron. Július 13-án Kincskereséssel folytatódik a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) Nyári élménynapok sorozata. A BMKE munkatársai a Kincskeresés programban játékos vetélkedőre várják a gyerekeket. A helytörténeti ismeretterjesztő játék középpontjában a burgenlandi magyarság emlékei állnak. Idén Őriszigetet járják körbe a résztvevők, hogy felfedezzék a település magyar értékeit.

 Július 13-án és 14-én az Esterházy-kastély Nyári Matinéra várja a komolyzene szerelmeseit. Csütörtökön a Joseph Haydn Brass, pénteken a Haydn Quartet ad koncertet 11 órától a palotában. Július 16-án, vasárnap egész napos udvari fesztiválra hívja az egész családot az Esterházy-kastély. A felnőttek 11 órától autentikus környezetben hallgathatják meg Joseph Haydn zenéjét a kiváló akusztikájú Haydn-teremben, míg a legkisebbek együtt fedezhetik fel a kastélyt. Kipróbálhatják a hangszereket, sőt még a főúri élet szigorú etikettjébe, az asztali kultúrába és a királyi udvar magatartási szabályaiba is betekintést nyerhetnek – játékos formában. 

Július 17-től színjátszó tábor várja a 7–16 éves korú gyermekeket a BMKE szervezésében. A tábort Ilyés Márton, a Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium zenetanára és Hausmann-Farkas Elizabeth, a Rólunk.at főszerkesztője vezeti. A gyerekek egy színdarabot tanulnak meg és maguk készítik el a díszletet is Bartek Péter Pál, a gimnázium művésztanára vezetésével. A tábort egy különleges helyszínen, az alsóőri Felső Malomnál szervezi meg a kultúregyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában