Hagyományőrzés

2023.07.14. 07:18

Nádasdy Fesztivál a nagy ételmustrával Sárváron

Több mint 200 hagyományőrző ver tábort a Nádasdy-vár parkjában július 14–16. között a Nádasdy Fesztivál idejére.

Polgár Patrícia

Nádasdy Fesztivál, időutazás: pillanat 2022-ből

Fotó: Benkő Sándor

Péntektől vasárnapig rendezik meg a Nádasdy Fesztivált a Nádasdy-vár parkjában, ahol a tavaly már jól bevált gyakorlat szerint a hagyományőrző csapatok a Várhíd két oldalán táboroznak. Pénteken délután megkoszorúzzák a Fekete bég szobrát, 17.30-kor a felvonulással kezdetét veszi a fesztivál. A hivatalos megnyitót a várpark nagyszínpadán tartják, a Nádasdy Általános Iskola diákavatójával és a városkulcs-átadási ceremóniával.

 A hagyományőrző programok között lesznek az elmaradhatatlan ostromjátékok, török–magyar viadal, katonai és tüzérségi bemutatók, ítélethozatal, sárvári hölgy íjászok bemutatója, török foglyok vallatása, régi mesterségek bemutatója. 

A fesztivál kis- és nagyszínpadán a zenés produkciók pénteken az Ötödik Évszak koncertjével kezdődnek. A három nap fellépői: Bujtás Ervin, Partyssimo, Kanona Band, a Radiogram, Földi Zalán (nemvagyokazapád), Szelindek Régi-Világzenei forgatag, Fiúk zenekar, Háklár Banda, Konyha zenekar, Garabonciás. Minden este táncház. Szombaton reggel elstartol a Nádasdy Ételmustra, ahol idén három kategóriában (amatőr, hagyományőrző, édesség) zajlik a versengés. Lesz Borfórum, lesznek gyerekprogramok, láthatók a vár kiállításai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában