Design

2023.07.22. 14:30

Textil és geometria, ahogy Söptei Eszter csinálja

A celldömölki születésű textilművész, Söptei Eszter letisztult formákkal dolgozik. Alkalmazott és autonóm művész egyszerre.

Textil, geometria, művészet

Fotó: VN/Facebook

"A Geometria a textilművészetben kiállítás anyaga három ázsiai: Japán, Korea és Kína, valamint nyolc európai országból érkezett. A közösen bemutatott művek e két távoli kulturális egység csodálatos találkozását jelentik. A meghívott művészek mindegyike teljesítette a több nemzetközi zsűrin való megmérettetés kritériumát, így nevüket a textilszféra közönsége már jól ismeri.  Nagy örömömre minden művész szívesen tett eleget a felkérésnek, így adva lehetőséget arra, hogy egy nagyon erős mezőny jöjjön össze" - írja a Saxon Art Gallery tárlatának kurátora, Száraz Marika. A tárlatra kiállítóként meghívást kapott a celldömölki születésű textilművész, Söptei Eszter - akinek pályáján jelentős hangsúllyal szerepel a geometrikus gondolkodás. Söptei Eszter-alkotás a Szombathelyi Képtár Urban animals kiállításán is látható. 

A közösségi felületén pedig arról is beszámolt, hogy "Márkón jártam egy nagyon összetartó és ügyes közösségnél az EKF (Európa Kulturális Fővárosa projekt) jóvoltából. Nagyon harmonikus színösszeállítású nyakláncokat készítettek. A workshop előtt egy kerekasztal-beszélgetésen textilipari/művészeti és kézműves tevékenységekről beszélgettünk a Márkófolt Varrókör képviselőivel és Szigeti Szilviával, a Határtalan Design alapítójával".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában