Időutazás

2023.07.14. 19:20

Történelmi forgatag - Zeneszóval és felvonulással vette kezdetét az idei Nádasdy Történelmi Fesztivál Sárváron - fotók

A Fekete Bég szobrának megkoszorúzásával, a hagyományőrzők felvonulásával és a hivatalos nyitóceremóniával kezdődött meg a háromnapos Nádasdy Történelmi Fesztivál.

Polgár Patrícia

Forrás: Benkő Sándor

Zeneszóval vonultak a vártól a napórához az emlélezők pénteken délután, hogy Nádasdy Ferenc, szobránál elhelyezzék az emlékezés koszorúit. - Vivát Fekete Bég! - kiáltották. Ugyancsak délután érkeztek meg Sárvárra a Nádasdy Családi Találkozó résztvevői. A közel félszáz Nádasdy-leszármazott a rendezvény három napján végigkíséri a történéseket: ismerkednek a várossal, családjuk múltjával, a Sárváron megőrzött értékeikkel.

A hagyományőrzők felvonulása élén is sokan képviseltették magukat közülük. De más ismerős arcot is kiszúrhattak a menetben a sárváriak: elöl vonult Kondora István polgármester és dr. Máhr Tivadar alpolgármester is. Sokan választják úticéljuknak Sárvárt ilyenkor, jól látszott ez a felvonulásra kíváncsi emberek számán is: több százan voltak kíváncsi a belváros utcáin végigvonuló hagyományőrzőkre.

Az ünnepélyes megnyitót a várparkban felállított nagyszínpadon tartották, ahol felavatták a Nádasdy Általános Iskola leendő elsőseit és megtartották a városkulcs átadási ceremóniát. Az este koncertekkel és táncházzal folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában