A lélek útján

2023.07.24. 10:43

Tóth Péter Lóránt versvándor volt a kertkoncert vendége Radnóti műsorával

A lélek útján, közösen indult el a közönség szombaton este arra az utazásra, melyet Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, Radnóti-díjas versmondó, országosan ismert versvándor tárt eléjük. Devecsery László 13. alkalommal várta vendégeit szombathelyi Kertkoncertre.

Tóth Katalin

Forrás: VN

A "...lélek vagyok, élni szeretnék!" című előadásban az időjárási viszontagságok miatt rendhagyó módon, padlásszínházi körülmények között gyönyörködhetett a hallgatóság a Kórház köz 3-ban. Nem sejtették, hogy a három emeletnyi lépcsősor megtétele után milyen magaslatokat járnak be a költővel, Radnóti Miklóssal a hit és a tiszta, emberi szó jogán. A versmondó a legnagyobb tisztelettel áll Radnóti Miklós mögött – verseit, gondolatait előhívva a saját útján jár. 2019-ben verszarándoklata során 850 kilométert tett meg a szerbiai Bortól Abdáig az "erőltetett menet" útján haladva, megemlékezve a tragikus sorsú költőről és az elhurcolt bori munkaszolgálatosokról.

Forrás: VN

Tóth Péter Lóránt előadásában közvetve mesélt emberségről, emberi sorsokról – a történetek önkéntelenül beleszövődtek zarándoklata után a körülbelül 400. előadás élmény- és érzésvilágába. Az embertelenség közepette életigenlés és remény szólalt meg a bori notesz verseit hallgatva, amit mély lelkülettel közvetített az előadó, felemelő élményt nyújtva, gyönyörű találkozást életre hívva a jelenben Radnóti Miklóssal. Tóth Péter Lórántot Devecsery László József Attila-díjas író, költő és Varga-Bodó Anita versmondó hívta a kertkoncertre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában