Idén is

2023.08.26. 10:31

Műtárgyakról verset, mesét - Pályázatot hirdetett a kőszegi városi múzeum

Az idén is meghirdeti Műtárgymesék pályázatát a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár. Irodalmi alkotásokat várnak december 1-jéig a gyűjteményükben szereplő megadott tárgyakról.

Tóth Katalin

A Fekete Szerecseny Patika 19. századi laborja

Verset, mesét, elbeszélést is írhatnak a vállalkozó kedvűek azokról a műtárgyakról, amelyeknek képét és rövid leírását Facebook-oldalán és a Chernel Kálmán Városi Könyvtár honlapján tette közzé az intézmény. Megihletheti őket egy Chernel Dávidnéról készült festmény, egy 1848-as honvédágyú makettje, Püsky Gyula cukrász, mézeskalácsos, és gyertyaöntő mester boltjának berendezése, Kolb Károly mészároslegény vándorkönyve, egy zsebpisztoly vagy éppen a Fekete Szerecseny (Küttel) Patika 19. századi laborja.

 

Fontos, hogy a tárgyak ne csupán említés szintjén jelenjenek meg, hanem fontos szerepet kapjanak az alkotásokban, szerepel a felhívásban. Egy alkotó több művel is pályázhat, és egy alkotáson belül több műtárgy is szerepelhet. A pályaműveket december 1-jéig a [email protected] e-mail-címre várják. Csak olyan írásokat fogadnak, amelyek eddig még nem jelentek meg sem nyomtatásban, sem online felületen. Eredményt 2024 januárjában hirdetnek: a legjobb írások alkotóit korcsoportonként – alsó, felső tagozat, középiskolások, felnőttek – jutalmazzák. A pályázatban megjelölt bizonyos műtárgyak előre egyeztetett időpontban keddtől péntekig 8–16 óra között megtekinthetőek. A kérdésekre a 06/94 360 240 vagy a 06 94/360 259 telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail- címen válaszolnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában