Készülődés

2023.09.22. 11:25

Alsóságon érik a szüreti hangulat - a bálamobil is indulásra kész

Alsóság központja már díszben áll: pénteken kezdődik a Ság hegyi Szüreti Napok - a színes szüreti menet pedig szombaton 16 órakor a Hegyi utcától indul el a belváros felé.

Készülődés Alsóságon

Fotó: Giczi Sándor

Több évtizedes hagyományok nyomán az idén is megrendezik a Ság hegyi Szüreti Napokat. Pénteken délután a Celldömölk és Pagnacco 30 éves testvérvárosi kapcsolatát ünneplő  fotókiállítás nyílik a KMKK galériájában - hiszen az is hagyomány, hogy tárlattal indul a sűrű program. Szombaton 15 órakor motoros felvonulás kezdődik, 16 órakor pedig a Ság hegy alól elindul a tarka szüreti menet, amely szokás szerint a Dr. Géfin térre fut be. A három napban lesz kirakodóvásár, lesznek gyerekprogramok és koncertek  - a musicalegyvelegtől Vikidálon át a táncházig és a Mokkáig sok minden van a kínálatban. Most már csak az kell, hogy az égi csapokat elzárják a hétvégére. Felvételeink pénteken délelőtt készültek Alsóság központjában, a szombati menet itt is elhalad: lám, már indulásra kész a bálamobil. 

Péntek délelőtti életkép Alsóságról
Fotó: Giczi Sándor

 

Fotó: Giczi Sándor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában