Zenés utazás

2023.09.19. 11:20

Nagyapám, Frank Sinatra - erről mesél és énekel Szabó Tibor pénteken este a Weöres Sándor Színházban

A múlt évad végén volt a bemutató, de igaziból most indul el a nagy utazás: Nagyapám, Frank Sinatra - szeptember 22-én, pénteken 19 órától a Weöres Sándor Színház stúdiójában.

Szabó Tibor mesél, énekel - és figyel, játszik a zenekar

Fotó: Mészáros Zsolt/WSSZ

Amerika - innen nézve - több mint egy földrész, vagy egy ország. Mindenkinek megvan a maga Amerikája, felhőkarcolókkal, száguldó autókkal, világslágerekkel. A nagy vízen túl a kisember is sokra viheti, ha talpraesett és nem ijed meg a saját árnyékától. Legalábbis mi itt, Kelet-Európában így gondoljuk. De mi lett azokkal, akiknek nem sikerült? Akik visszajöttek? Ők mit hoztak haza magukkal Amerikából?

Egy legendás nagyapa, és még legendásabb, amerikai barátja állnak a monodráma középpontjában. Ez a barát nem más, mint Frank Sinatra. Egy életút bukdácsol, száguld, ballag végig a múlt századon. Világégések, nemzeti tragédiák és családi örömök, bánatok bomlanak ki a nagyapa - hol hihető, hol hihetetlen - történeteiből. Közelmúltunk történelme sok szempontból még érzékeny téma lehet, de a világ nagy dolgaival foglalkozni csak empátiával, megértéssel és némi humorral érdemes. 

Szereplő:

SZABÓ TIBOR

Közreműködik:

HEGEDŰ HORVÁTH DÁNIEL DUDU

NAGYBŐGŐ NAGY OLIVÉR

PENGETŐS HANGSZEREK VÖLGYI ATTILA

ÜGYELŐ PADOS BERNÁT

SÚGÓ LÉRÁNT ENIKŐ

RENDEZŐ VERES ANDRÁS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában