Programelőzetes

2023.09.15. 07:00

Őrségi Tökfesztivál - már tizenkilencedszer

Pénteken kezdődik, vasárnapig tart a térség egyik legnagyobb gasztroturisztikai rendezvénye, a 19. Őrségi Tökfesztivál.

Tóth Judit

A rendezvényhelyszínek között Őriszentpéter mellett ott lesz Szalafő, Magyarszombatfa és Nagyrákos. Gyakorlatilag utóbbi településen kezdődik a programok sora, ma este 18 órakor a nagyrákosi tájház és kovácsműhely megtekintésére nyílik lehetőség, emellett látogathatóak lesz Horváth János festőművész emléktárlata, Hegedűs Ildikó és néhai Hegedűs Péter gyűjteménye, valamint Garbera István népi iparművész, bútorkészítő munkáinak kiállítása is. Baksa Eszter polgármester vezetésével 19 órától a kultúrházba várják az érdeklődőket, ahol tökmagköpesztéssel, mesével, nótával idézik a régi hagyományokat. 

Őriszentpéteren szombaton 9 órakor nyitja meg kapuit a kézműves kirakodóvásár és termelői piac, a hivatalos megnyitóra a szabadtéri színpadon kerül sor 11 órakor, ünnepi beszédet mond Szijártó László, a Vas Vármegyei Közgyűlés Területfejlesztési Bizottságának elnöke. Az ökumenikus terményáldás után kulturális műsorok lesznek: fellép a Zalaapáti Harmonika Zenekar, a Kerka Táncegyüttes és a Lábas Pajtások. 

Délután négykor a Konyha zenekar ad élő koncertet, majd az Anima Sound System lép színpadra. Szalafőn, az Őrségi Népi Műemlékegyüttesnél szombaton 9 órakor nyit a kirakodóvásár, majd gyerekműsorok következnek az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében. Lesz kézműves- és gasztroudvar, valamint bölény- és vadlóles is. Vasárnap Magyarszombatfán helyi termékek vásárával és közös főzéssel várják az érdeklődőket, Szalafőn délelőtt termelői piaccal készülnek, Őriszentpéteren pedig fellép az Iszkiri együttes, a Tremoló citerazenekar a Duó Don Pedróz, a Kalimpa zenekar, Peltzer Géza és a Zaporozsec. Szombaton Őriszentpéter és Szalafő között ingyenes tökjárat közlekedik.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában