Helyi kultúra

2023.09.12. 17:48

Speciális nézőpont

A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület közös szervezésében szeptember 21-én 7. alkalommal rendezik meg a Speciális nézőpont című esélyegyenlőségi rendezvényt a BDK-ban.

Vaol.hu

A programban válogatást láthatunk a Szombathelyhez, Vas vármegyéhez és a környező vármegyékhez köthető, fogyatékossággal élő és pszichiátriai beteg alkotók, alkotócsoportok speciális filmjeiből és a róluk szóló mozgóképekből. A rendezvény célja – áll az ajánlóban – az alkotások bemutatása, a pozitív példák és sikerek megmutatása, a közösségi együttlét és az egymástól való tanulás. A vetítés után a filmek alkotói és segítői maguk szolgáltatnak izgalmas háttér-információkat az elkészült alkotásokról és a készítés folyamatáról. Ez a fajta aktív jelenlét személyessé és még szerethetőbbé teszi a találkozót. Filmmel érkeznek: Rum-Kastély EGYMI Média szakkör; Speciális Filmes Csoport, Szombathely; Ágfalvai filmesek, SZEDIK – Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Pszichiátriai Betegek Otthona, Ágfalva; Szombathelyi Jóbarátok Filmes Közössége; Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye. Érdeklődő közösségek: Aranyhíd EGYMI, Szombathely; Szombathelyi Evangélikus Diakoniai Központ-Johanneum. Az esemény támogatói között van a BDK, az MSME, az NKA, a Tiszta Formák Alapítvány, a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában