Helyi kultúra

2023.10.29. 07:15

Schrammel Imre ma 90 éves - Életművének jelentős részét szülővárosa, Szombathely őrzi

Schrammel Imre 90 éves. Ebből az alkalomból tartottak tárlatvezetést szombaton a Schrammel-gyűjteményben. A keramikusművész 2019-ben szülővárosának, Szombathelynek ajándékozta életműve jelentős részét.

Ölbei Lívia

Bihari-Bakodi Szilvia ütközteti a hagyományt és az újítást

Fotó: Szendi Péter


Schrammel Imre keramikusművész – Kossuth-díjas, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja, a Magyar Iparművészeti Főiskola egykori rektora – október 29-én ünnepeli 90. születésnapját. A hivatalos ünneplést hétfőn tartják Budapesten, a Magyar Művészeti Akadémián  – amint azt Czenki Zsuzsanna, a Schrammel-gyűjtemény vezetője, a Savaria Múzeum igazgatóhelyettese szombaton délután, mintegy bevezetésképpen elmondta. 

Tárlatvezetés a Schrammel-gyűjteményben szombaton délután
Fotó: Szendi Péter

A hajdani Éva-malom földszintjén a Schrammel Imre kezdeményezte 1969-70-es siklósi kerámia-szimpóziumokat idéző tárlatban indult a séta: ez a kísérletezés, a megújulás korszaka. És abban is biztosak lehetünk, hogy Schrammel Imre - aki 2019-ben  szülővárosának, Szombathelynek  ajándékozta életműve jelentős részét, 111 alkotást –szerez még meglepetéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában