Eredmények

2023.10.17. 14:01

Vasi sikerek - Nagydíjjal és kiemelt nívódíjjal tértek haza Budapestről

Igazán eredményesen szerepeltek a vasi fiatalok és felnőttek a XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát–medencei döntőjében.

Horváth László

A büki Napvirág Együttes a Margaréta Citeraegyüttes kíséretében nagydíjjal tért haza

A közelmúltban ért véget a Kárpát-medencei magyar kórusok, népdalkörök, népzenei csoportok, énekkarok, nyugdíjas éneklő csoportok számára meghirdetett rangos versenysorozat. A XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát–medencei döntőjében, október elején előszőr az ifjak mérték össze tudásukat. A vasi sikerek jelzik, hogy a következő évek utánpótlása biztosított, hallani fogunk még az fiatalokról. Nézzük az eredményeket: a szombathelyi Kislajbi Énekegyüttes, a gencsapáti Boróka Együttes, valamint a Csicsergő Együttes kiemelt nívódíjat szerzett, a szintén szombathelyi Faller Ágoston, Sik Dorottya Anna nagydíjat kapott. A büki Napvirág Együttes a Margaréta Citeraegyüttes kíséretében nagydíjjal tért haza.

A következő hétvégén már a felnőttek álltak színpadra.

A táplánszentkereszti Tavaszi Szél Citerazenekar a Vass Lajos Nagydíjat nyerte el. – Ez a hosszú évek kitartó munkájának gyümölcse – értékelte az eredményt Pintér Anikó népdalénekes a közösségi oldalán.

A büki Répcementi Férfikar, szeptemberben a Székesfehérváron megrendezett KOTA versenyen Arany Páva díjat szerzett. Budapesten pedig szintén a Vass Lajos Nagydíjat érdemelték ki.

A sárvári Iringó Énekegyüttes (soraiban büki, sárvári, vasvári, táplánszentkereszti, tormásligeti, sajtoskáli énekesekkel) is jól szerepelt, hiszen ők is a legrangosabb díjat kapták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában