Felkészültek

2023.11.24. 18:51

Berzsenyi nevével - Versmondó verseny a celli gimnáziumban

A Berzsenyi Dániel Gimnázium humán munkaközössége az idén 15. alkalommal szervezett versmondó versenyt Berzsenyi nevével a város és a környék általános iskolás diákjai részére novemberben, a magyar nyelv napjához kapcsolódóan.

Vaol.hu

Felkészült versmondók, megérdemelt jutalmak

Forrás: Giczi Sándor

 A verseny megnyitóján Tóthné Bali Krisztina magyartanár, igazgatóhelyettes köszöntőjében kitért arra, hogy különleges az idei év, Petőfi és Madách születésének is 200. évfordulóját ünnepeljük. 

Mint mondta: köszönet illeti a versmondókat és felkészítő tanáraikat, hogy szívügyüknek tekintik a magyar kultúra, az anyanyelv ápolását. A 5–6. osztályosok és a 7–8. osztályosok külön versenyeztek, de az eredményhirdetésen mindenki együtt volt az iskola könyvtárában. Molnár Margit, a gimnázium nyugalmazott magyartanára kiemelte: különleges érzéssel tölti el ez a délután, hiszen hajdan berzsenyis diákként közel 60 éve ő ugyanitt szavalt, mint a mai diákok, akik kiválóan teljesítettek. Szabóné Kiss Ildikó, a CVÁI Alsósági Tagintézményének nyugalmazott vezetője az 5–6. osztályosoknak gratulált, Nagy Péterné, a CBG magyartanára dicsérő szavak kíséretében emléklapokat adott át a résztvevőknek.

 Pálné Horváth Mária, a KMKK igazgatónője a 7–8. osztályosoknak adta át a jutalmakat. A Berzsenyi vers- és prózamondó verseny méltó ünnepe volt a magyar nyelvnek, a magyar kultúrának. Az 5–6. osztályosok között Simon Benedek (Ostffyas ­ szonyfai Petőfi Sándor Általános Iskola, felkészítője Bolla Katalin) végzett az első helyen. A 7–8. osztályosok mezőnyében Pósán-Reyes Andrea (Kemenesmagasi Általános Iskola, felkészítője Rozmánné Csiszlér Diána) lett az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában