November 4-e alkalmából

2023.11.03. 19:50

Hagyományos megemlékezését tartott a Honderű Közéleti Kaszinó Szombathelyen - fotók

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének emléknapja, november 4-e alkalmából pénteken este az evangélikus templomban tartotta meg hagyományos megemlékezését a Honderű Közéleti Kaszinó.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A Steindl-Papp Judit lelkész vezette istentiszteletet követően Somogyi Mihály, a Boldog Brenner János Gimnázium diákja énekelte Pintér Béla ’56 él című dalát: „Ma már szólhat a dal a Corvin-közben lelőtt srácokért.”

– Milyen az én ’56-om? – tette fel a kérdést ünnepi beszédében dr. Kapiller Sarolta, a Kőszegi Járási Hivatal vezetője. A válasza: – Olyan az én 56-om, mint a magyarságom: kiküzdött, megszenvedett, megélt magyarság. A mi magyarságunk igaz

történet.

A beszéd után a templomban megkoszorúzták a mártírok emléktábláját, majd az egybegyűltek átvonultak a Fő téri Szentháromság-szoborhoz, ahol elhelyezték az emlékezés gyertyáit, mécseseit.

Zárásként az emlékezők  az Agora – Savaria moziban megtekintették A néma forradalom című filmet, amely megtörtént eseményeken alapszik: egy érettségi előtt álló kelet-német osztály valóban kiállt a magyar forradalmárok mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában