vaol.hu podcast

2023.11.04. 18:14

Harmincéves a csepregi Farkas Sándor Egylet - Haizler Ákos elnökkel beszélgettünk

Harmincéves a csepregi Farkas Sándor Egylet. Jubileumi estjük kapcsán beszélgettünk Haizler Ákos elnökkel.

Horváth László

Fotó: Dr. Tarsoly Ádám

 Harminc évvel ezelőtt tíz lelkes csepregi úgy gondolta, hogy intézményi formában többet tehetnek a hagyományőrzésért és a kulturális élet élénkítésért, így 1993 februárjában megalakították a Farkas Sándor Egyletet. Volt köztük orvos, régész, óvónő, hentes, autószerelő. – Az alapító és az első elnökök, Sudár Lászlóné, Horváth Gyuláné alakították ki azt a csapatot, ami ezt a három évtizedet végigvitte – mondta a Vas Népe podcastjában Haizler Ákos, az egylet jelenlegi vezetője. 

– A társaság fénykorában negyven-ötven tagot számlált. Színdarabot játszottunk, később pedig megtanultunk citerázni. Csepregen egykoron híres volt a legényegylet, ennek a hagyományát is felelevenítettük. Nótadélutánokat rendeztünk. Sokszor a művelődési házban helyet sem lehetett találni, olyannyira telt házunk volt. Az egylet, bár a tagság már korosodik, de még mindig aktív: több városi esemény megszervezésében is részt vesznek. A beszélgetésben szó esik a névadó Farkas Sándor életútjáról is. Hallgassa meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában