vaol.hu podcast

2023.11.28. 18:00

KULTivátor: a Látópontban: Gergye Rezső

Csomagban kínálják a helyi értékeket Bérbaltaváron és kapcsolódóan Nagytilajban, miután csatlakozva az országos mozgalomhoz Látópont lett a Nagy Gáspár Emlékház. Gergye Rezsővel, a Nagy Gáspár Alapítvány kuratóriumi tagjával beszélgettünk.

Merklin Tímea

Forrás: VN

– Nem teszünk mást, mint az elmúlt másfél évtizedben, amióta működik a ház, de ez egy újabb marketing felület, újabb lehetőség, hogy hírt lehet adni Nagy Gáspár munkásságáról és szülőföldje értékeiről – fogalmazott Gergye Rezső Bessenyei-díjas népművelő, aki úgy gondolta, hogy nem csak a Kossuth-díjas költő kiállítássá berendezett bérbaltavári szülőházát mutatják meg az érdeklődőknek, hanem a szomszédos, Nagy Gáspár életrajzában szintén erősen érintett falu, Nagytilaj értékeit is. 

 A Látópont címre egy évvel ezelőtt pályázott a Nagy Gáspár Alapítvány, és el is nyerte a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület által kiírt pályázaton, vagyis jogosult lett, arra, hogy a Látópont Hálózat tagjává váljon. 

- Vállaltuk, hogy ha egyének vagy csoportok a Látópontot felkeresik, akkor őket megfelelő szakmai vezetésben részesítjük– tudtuk meg a Nagy Gáspár Alapítvány kuratóriumi tagjától. További részleteket hallgassa meg podcastünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában