Bábszínház

2023.12.07. 16:00

A kíváncsi kiscsikó az új kis generációnak - Bemutató vasárnap 10-kor a Meseboltban

A kíváncsi kiscsikó bemutatójára december 10-én, vasárnap délelőtt várják a Meseboltba a legújabb pöttömgenerációt.

Ölbei Lívia

Varga Bori, Kovács Bálint és Kolozsi Angéla a játszótéren

Forrás: Unger Tamás

Mert A kíváncsi kiscsikó pöttömszínházi előadás: az egy– négy éves gyerekeknek – és szüleiknek – szól. Ma már talán egyre többen tudják, hogy Norvégiából indult a kezdeményezés, miszerint érdemes megszólítani a háromévesnél fiatalabb korosztályt. A bábműfajra is jótékony hatást gyakoroló – új formák, új színházi nyelv megalkotására, kísérletezésre sarkalló – pöttömszínház (vagy csecsemőszínház vagy aprók színháza) 2007- ben jelent meg a Mesebolt kínálatában. Azóta rendszeresek a legkisebbeknek szánt előadások a szombathelyi bábszínházban. 

20231205akivancsikiscsiko_ut (2)
Prikazovics Ferenc igazgatóhelyettes és H. Nagy Katalin rendező
Forrás: Unger Tamás

Az pedig egészen egyedülálló, hogy évente legalább egyszer a város összes bölcsődéjébe elvisznek egy-egy előadást (amelyhez közös játék is kapcsolódik). A Meseboltban eddig nyolc pöttömszínházi előadás készült (itt így nevezték el ezt az előadástípust), a legtöbb H. Nagy Katalin szakmai figyelme mellett. A kíváncsi kiscsikó első változata 2011-ből való, aztán 2020 novemberében házi bemutatón engedték útnak a felújított előadást. És vasárnap jön az újabb bemutató: Kolozsi Angélával, Kovács Bálinttal és Varga Borival – aki 2020-ban csatlakozott ehhez a verses-otthonos játékhoz. Kicsit tényleg olyan ez, mint a karácsonyhoz kapcsolódó betlehemezés: ismétlődik – és mindig új. A kiscsikó játszóterét Császár Erika tervezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában