Évforduló

2023.12.04. 11:29

Eldördült a startpisztoly, várják a filmeket – „VAS-FILM” 20 – 2024. április 19–21. között

Ünnepi pillanathoz érkezett a VAS-FILM története: 2024. április 19–21. között rendezik meg a 20. függetlenfilmes találkozót és műhelynapot, ahogy már jó néhány éve, ezúttal is Vépen.

Tóth Katalin

Forrás: VN-archív

A Vépi Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Egyesület háromnapos találkozójával kapcsolatban Meskó Krisztián fő szervező úgy fogalmaz: számos felvezető eseménnyel, meglepetéssel, tervvel vágnak neki a következő öt hónapnak. Első lépésként azzal, hogy a napokban megjelent a felhívás, amelyben hívják-várják a filmeseket a fesztiválra.

– Bárki nevezhet 2022-ben, vagy azóta készült alkotással. A filmekkel kapcsolatban sem tematikai, sem műfaji megkötés nincs, de a legfeljebb 60 perc hosszúságú alkotásokat csak vetítésre alkalmas, megfelelő minőségben fogadják el. A fesztiválon előválogatás után kerülnek be a filmek a versenyprogramba. A nevezés határideje: 2024. március 18.

Meskó Krisztián néhány tervet is felvillant előzetesen abból, hogy mi vár a szervezőkre a következő hónapokban: összegyűjtik a kiállítási anyagot, nyereményjátékkal készülnek, díjalapítást terveznek, sőt egyesületalapítást is. Részletek a VAS-FILM Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában